Stichting Bezinning Orgaandonatie SBO
Header

NRC interview met Ari van Buuren

februari 25th, 2015 | Posted by admin in Interviews

De Stichting Bezinning Orgaandonatie (SBO) nam in januari 2015 afscheid van Ari van Buuren als voorzitter en verwelkomde hem als actief lid van de Adviesraad. In het najaar van 2014 was Ari al teruggetreden als voorzitter, na een periode van ongeveer 18 jaar actieve betrokkenheid bij het bestuur, al sinds kort na de oprichting van SBO in 1996. Samen met hem maakte ook Patricia Meuws de overstap van het bestuur naar de Adviesraad.

SBO heeft veel te danken aan hun resultaatgerichte toewijding, stuwende inzet en verbindende kracht. Onder hun leiding ontwikkelde de organisatie zich tot een breed platform en een constructieve gesprekspartner.

Zaterdag 21 februari 2015 verscheen een interview met Ari van Buuren in NRC, vooral over zijn visie op orgaandonatie:

http://orgaandonorjaofnee.nl/wp-content/uploads/2015/02/Interview-met-Ari-van-Buuren-in-NRC-21-februari-2015-De-Derde-Helft-Opinie-en-Debat-pagina-12-Waar-trek-je-de-grens-tussen-leven-en-dood.pdf

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Aanbevolen

  Abele Reitsma over orgaandonatie

  Abele Reitsma over orgaandonatie

  Family7 interviewt Abele Reitsma over orgaandonatie in het programma Uitgelicht. Een interview voorbij ja of nee, voor of tegen: “Orgaandonatie en transplantatie vind ik heel mooi en knap, maar tegelijk onnatuurlijk.

 • Terugbelverzoek

 • Onderzoek en kennisoverdracht op basis van respect

  De Stichting Bezinning Orgaandonatie (SBO) bevordert onderzoek en kennisoverdracht inzake:

  ► sociale, psychologische, ethische, medische en juridische aspecten van orgaandonatie en transplantatie,
  ► het bewustzijn gedurende het stervensproces en de behoeftes van stervenden,
  ► het hersendoodcriterium,
  ► ervaringen van mensen die een donororgaan hebben ontvangen en
  ► ervaringen van mensen die bij leven een orgaan hebben afgestaan.

  Op basis van voortschrijdende kennis en techniek wil SBO een evenwichtig wetenschappelijk en juridisch klankbord bieden voor een periodieke herijking van de medische en maatschappelijke uitgangspunten van orgaandonatie waaronder medische protocollen, keurmerken en certificeringen en met name het hersendoodcriterium.

  SBO organiseert symposia en expertseminars om kennis en bewustwording onder zowel professionals als het publiek te vergroten.

  Uitgangspunt bij dit alles is het respect voor donoren, naaststaanden en ontvangers en hun respectievelijke materiële en immateriële behoeftes.

  In plaats van werving op basis van marketingcommunicatie, kiest SBO voor een individuele, vrije, bewuste en weloverwogen keuze van burgers op basis van evenwichtige, objectieve informatie met voldoende diepgang.

 • Categorieën