Stichting Bezinning Orgaandonatie SBO
Header

Laden Evenementen

Afgelopen Evenementen

Evenementen Search and Views Navigation

oktober 2018

Contemplatieve dialoog

11 oktober 2018 @ 20:00 - 22:00
Na aanmelding,

Zo knap als orgaantransplantatie is, zo gebrekkig is vaak het gesprek over orgaandonatie. Hoe zou het optimale orgaandonatiegesprek er uit moeten zien? In een groep van maximaal twaalf personen gaan we een bijzondere dialoog aan met (in dit geval) twee inleiders. Eén heeft twee gunstige ervaringen met orgaantransplantatie. De ander twijfelt over registratie als potentiële orgaandonor. De contemplatieve dialoog is bij uitstek geschikt om in een veilige omgeving kwetsbare persoonlijke ervaringen te delen, bijvoorbeeld in een groep, vereniging of kerk.…

Meer weten »

juli 2019

Contemplatieve dialoog orgaandonatie en orgaantransplantatie

4 juli @ 14:00 - 17:00

De contemplatieve dialoog is bij uitstek geschikt om in een veilige omgeving kwetsbare persoonlijke ervaringen te delen, bijvoorbeeld in een groep, vereniging of kerk.

Meer weten »
+ Exporteer Evenementen
 • Terugbelverzoek

 • Aanbevolen

  Abele Reitsma over orgaandonatie

  Abele Reitsma over orgaandonatie

  Family7 interviewt Abele Reitsma over orgaandonatie in het programma Uitgelicht. Een interview voorbij ja of nee, voor of tegen: “Orgaandonatie en transplantatie vind ik heel mooi en knap, maar tegelijk onnatuurlijk.

 • Onderzoek en kennisoverdracht op basis van respect

  De Stichting Bezinning Orgaandonatie (SBO) bevordert onderzoek en kennisoverdracht inzake:

  ► sociale, psychologische, ethische, medische en juridische aspecten van orgaandonatie en transplantatie,
  ► het bewustzijn gedurende het stervensproces en de behoeftes van stervenden,
  ► het hersendoodcriterium,
  ► ervaringen van mensen die een donororgaan hebben ontvangen en
  ► ervaringen van mensen die bij leven een orgaan hebben afgestaan.

  Op basis van voortschrijdende kennis en techniek wil SBO een evenwichtig wetenschappelijk en juridisch klankbord bieden voor een periodieke herijking van de medische en maatschappelijke uitgangspunten van orgaandonatie waaronder medische protocollen, keurmerken en certificeringen en met name het hersendoodcriterium.

  SBO organiseert symposia en expertseminars om kennis en bewustwording onder zowel professionals als het publiek te vergroten.

  Uitgangspunt bij dit alles is het respect voor donoren, naaststaanden en ontvangers en hun respectievelijke materiële en immateriële behoeftes.

  In plaats van werving op basis van marketingcommunicatie, kiest SBO voor een individuele, vrije, bewuste en weloverwogen keuze van burgers op basis van evenwichtige, objectieve informatie met voldoende diepgang.

 • Categorieën